Επιστρέφουμε στη μητέρα φύση ότι της ανήκει

Με γνώση & όραμα…

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018 φέρνοντας μια νέα, άκρως οικολογική προσέγγιση στη διαχείριση των αποβλήτων. Το όραμά της ήταν από την αρχή να δώσει μια νέα ζωή στα οργανικά προϊόντα που καταλήγουν στα σκουπίδια, παράγοντας από αυτά ένα ολοκαίνουργιο, βιολογικό προϊόν και αξιοποιώντας στο έπακρο όλες τις θεμελιακές αρχές της ανακύκλωσης. Καθώς όλα τα γεωργικά σκευάσματα που παράγει η εταιρεία είναι οργανικά και έχουν ως πρώτη ύλη φυτικά υποπροϊόντα, ουσιαστικά επιστρέφουν στη γη ως επιπλέον οικολογικές λύσεις φυτοπροστασίας και θρέψης των βιολογικών καλλιεργειών.

Η διαδικασία που ακολουθούμε

Η Ikorganic εδρεύει στην Κηφισιά ενώ η σύγχρονη μονάδα παραγωγής της βρίσκεται στον Αυλώνα Αττικής. Εδώ συγκεντρώνονται όλα τα οργανικά απόβλητα που συλλέγονται. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων είναι λαχανικά, στρωμνή μανιταριών, ψάρια ακατάλληλα προς βρώση, πράσινα κλαδέματα και εξειδικευμένα βότανα. Από τα παραπάνω οργανικά απόβλητα μέσω της διπλής αερόβιας ζύμωσης

(Aerated Static Pile) με τη λειτουργία της κομποστοποίησης και την εκχύλιση βασικών συστατικών δημιουργούνται τα προϊόντα της Ikorganic. Η εταιρεία διαθέτει μια ευρεία γκάμα premium προϊόντων που όλα περιέχουν μικροοργανισμούς, οργανική ουσία, οργανικό άνθρακα και αμινοξέα, έχοντας ως αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης της συγκομιδής σε ποσότητα, γεύση και ομοιομορφία.

Η ατζέντα 2030 και η Ikorganic

Τον Αύγουστο του 2015 οι χώρες-μέλη του ΟΗΕ (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) συμφώνησαν σε ένα σχέδιο δράσης με 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη που όλες οι χώρες καλούνται να υλοποιήσουν μέχρι το 2030. Οι στόχοι αφορούν τον άνθρωπο, την ευημερία, την ειρήνη, τη συνεργασία και φυσικά τον πλανήτη και το περιβάλλον.

Είναι σαφές ότι η δράση και τα προϊόντα της Ikorganic είναι ένα χρήσιμο (έως απαραίτητο) εργαλείο για την επίτευξη των παρακάτω στόχων:

Την προστασια του φυσικου περιβαλλοντος μεσω της βιωσιμης καταναλωσης και παραγωγης


Τη βιωσιμη διαχειριση των φυσικων πορων


Την αναληψη επειγοντων μετρων για την αλλαγη του κλιματος

Πιστοποιήσεις


Μετάβαση στο περιεχόμενο