Η Ikorganic και το Zero Waste Food

Κανένα τρόφιμο χαμένο

Μια αποκαλυπτική έρευνα* του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε το 2011 υπολόγισε ότι κάθε χρόνο το 1/3 των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια. Αυτός ο αριθμός μεταφράζεται σε 1,3 δισεκατομμύριο τόνους ετησίως. Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, ο αριθμός αυτός πρέπει να αλλάξει. Και με τον τρόπο μας, όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτό. Στην Ikorganic πιστεύουμε ότι κανένα τρόφιμο δεν πρέπει να καταλήγει στον κάδο απορριμμάτων. Αλλά αν αυτό συμβεί, είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα πάει χαμένο…

*Global Food Losses And Food Waste

Το μεγάλο όραμά μας είναι να εφαρμόσουμε στο 100% τη νοοτροπία του Zero Waste Food.

Με τη μετατροπή ζωικών και φυτικών υποπροϊόντων σε οργανικά λιπάσματα ουσιαστικά καταφέρνουμε να δημιουργούμε «υπεραξία» σε υποπροϊόντα που μέχρι πρότινος δεν είχαν καμία απόδοση, ούτε ωφέλεια. Ταυτόχρονα, όμως, συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο αύριο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθώς τα οργανικά απόβλητα που χρησιμοποιούμε ως πρώτη ύλη αντί να απορριφθούν, ανακυκλώνονται και δημιουργούν ένα νέο προϊόν που επιστρέφει στη γη!

Η αποστολή μας ένας καταπράσινος πλανήτης

Οραματιζόμαστε την ευρεία διάδοση της καλλιέργειας με καθετοποιημένη λίπανση, όπου όλα τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα που θα χρησιμοποιούνται θα προέρχονται από ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες. Φιλοδοξούμε ότι κάποια μέρα, όχι πολύ μακρινή από το σήμερα, θα συμβάλλουμε σημαντικά στην ανάπτυξη και στην προστασία των γεωργικών καλλιεργειών με βιολογικές μεθόδους φυτοπροστασίας, ώστε οι φυσικοί πόροι του πλανήτη να μην σπαταλούνται αλόγιστα για την παραγωγή νέων λιπασμάτων.

Αξίες

Έχουμε υιοθετήσει κάποιες αξίες που κάνουν πράξη την αποστολή μας και με βάση αυτές δημιουργούμε, οραματιζόμαστε και προχωράμε μπροστά.

Καινοτομία

Δραστηριοποιούμαστε στην ανακύκλωση οργανικών & ζωικών αποβλήτων και είμαστε η μοναδική εταιρεία που πιστοποιούμε τα προϊόντα που παράγουμε. Είμαστε επίσημο μέλος της πρωτοβουλίας Elevate Greece από τον Ιανουάριο του 2021.

Σεβασμός

Στοχεύουμε στην καθαρότητα των υπόγειων νερών, βοηθώντας τους αγρότες να βελτιώσουν την ποιότητα του εδάφους και να παράγουν ανθεκτικές καλλιέργειες.

Αξιοπιστία

Πιστεύουμε στην αποστολή μας και εργαζόμαστε καθημερινά ώστε να αποτελούμε μία σημαντική συνιστώσα σε ένα υγιές οικοσύστημα. Έτσι καταφέραμε να έχουμε πραγματικά ικανοποιημένους πελάτες και πιστούς συνεργάτες.

Φιλοδοξία

Δρούμε προσανατολισμένοι στην εκπαίδευση των ανθρώπων που ασχολούνται με τη μάνα γη παραδίδοντας έναν υγιή πλανήτη στις επόμενες γενιές.


Μετάβαση στο περιεχόμενο